TART SA JAGODAMA Prolećni desert koji super ide uz kafu, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

09:17

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, za pravo uživanje.

tart sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 220 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 130 g maslaca
  • 1 jaje
  • korica limuna

Za krem od sira:

  • 2 žumanca
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašičica arome vanile
  • 8 kašika šećera u prahu
  • 300 grama maskarpone sira
  • 2 kašike jogurta
  • 180 ml slatke pavlake
  • 600 g jagoda
  • 1 kašika šećera
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata. Rubovi testa moraju biti visoki 2-3 cm. Zatim ga izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Presecite jagode napola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu, a onda dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu i slatku pavlaku. Ohlađeno testo napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading