TART SA JAGODAMA Prolećni desert koji super ide uz kafu, ukusa koji se pamti
Sočan i sladak, za pravo uživanje.

Potrebno je:
- 220 g brašna
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 130 g maslaca
- 1 jaje
- korica limuna
Za krem od sira:
- 2 žumanca
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 8 kašika šećera u prahu
- 300 grama maskarpone sira
- 2 kašike jogurta
- 180 ml slatke pavlake
- 600 g jagoda
- 1 kašika šećera
- sok od jednog limuna
Priprema:
Umutite sastojke za testo i stavite testo da odstoji u frižideru pola sata. Rubovi testa moraju biti visoki 2-3 cm. Zatim ga izbockajte viljuškom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Presecite jagode napola, pospite ih šećerom i limunovim sokom, te promešajte i ostavite 30 minuta da odstoji na sobnoj temperaturi. Žumanca promešajte s vanilin šećerom, aromom vanile i dve kašike šećera u prahu, te mutite da dobijete svetlu kremu, a onda dodajte maskarpone sir, jogurt i preostali šećer u prahu i slatku pavlaku. Ohlađeno testo napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.
Možda vas zanima:

PROLEĆNI TART SA JAGODAMA Kremasti, lagani desert koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak desert oduševiće i one izbirljive.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

KAROT MAFINI Drugačiji i posebni, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Sočni i slatki, otopićete se od miline.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)