BEZE ROLAT SA MALINAMA Sa hrskavom korom i kremastim filom, popraviće vam dan u trenu
Mirisni desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za beze koru:
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Za fil:
- 200 g malina
- 50 g šećera
- 1 kašičica limunovog soka
- 200 ml umućene slatke pavlake
- 50 g krem sira
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. Belanca penasto umutite sa šećerom u čvrst sneg.Dodajte sirće, vanilu i kukuruzni skrob, pa dobro umutite dok se sve ne sjedini. Izlijte smesu na pleh obložen pek papirom.Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.Izvadite koru i ostavite da se skroz prohladi. Pomešajte maline, šećer i limunov sok, pa kuvajte na srednjoj vatri oko 10 minuta.Onda pustite da se prohladi. Zasebno umutite slatku pavlaku. Preko beze kore nanesite fil od slatke pavlake, pa preko stavite kompot od malina. Urolajte u rolat, pa ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)