MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
Za testo:
- 160 ml meda
- 40 g šećera
- 60 g maslaca
- 1 kašičica sode bikarbone
- 80 g pavlake
- 2 jajeta
- 160 g brašna
Za fil:
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Za premaz:
- 200 g pavlake
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite med, šećer i maslac uz stalno mešanje. Dodajte sodu bikarbonu i mešajte. Potom skinite sa vatre, pa dodajte pavlaku i promešajte. Dodajte umućena jaja i dobro sjedinite. Polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom. Pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite i urolajte zajedno sa papirom za pečenje, pa ostavite da se prohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst krem. Zatim, pažljivo odmotajte, premažite kremom i ponovo urolajte. Umotajte u foliju i ostavite par sati u frižideru. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa time premažite ceo rolat. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
BANANA ROLAT SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sam, a kremast i lagan
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)