MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

Potrebno je:
Za testo:
- 160 ml meda
- 40 g šećera
- 60 g maslaca
- 1 kašičica sode bikarbone
- 80 g pavlake
- 2 jajeta
- 160 g brašna
Za fil:
- 100 ml slatke pavlake
- 2 kašike šećera u prahu
Za premaz:
- 200 g pavlake
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite med, šećer i maslac uz stalno mešanje. Dodajte sodu bikarbonu i mešajte. Potom skinite sa vatre, pa dodajte pavlaku i promešajte. Dodajte umućena jaja i dobro sjedinite. Polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom. Pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite i urolajte zajedno sa papirom za pečenje, pa ostavite da se prohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst krem. Zatim, pažljivo odmotajte, premažite kremom i ponovo urolajte. Umotajte u foliju i ostavite par sati u frižideru. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa time premažite ceo rolat. Bon appetit!
Možda vas zanima:

BEZE ROLAT SA MALINAMA Sa hrskavom korom i kremastim filom, popraviće vam dan u trenu
Mirisni desert nestaće sa stola odmah.

RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.

SLATKI ROLAT SA ŠARGAREPOM Kremasti desert koji budi sva čula
Neodoljiv i osvežavajući, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)