MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

medovik rolat
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 160 ml meda
  • 40 g šećera
  • 60 g maslaca
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 80 g pavlake
  • 2 jajeta
  • 160 g brašna

Za fil:

  • 100 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike šećera u prahu

Za premaz:

  • 200 g pavlake
  • šećer u prahu 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi otopite med, šećer i maslac uz stalno mešanje. Dodajte sodu bikarbonu i mešajte. Potom skinite sa vatre, pa dodajte pavlaku i promešajte. Dodajte umućena jaja i dobro sjedinite. Polako dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte testo u pleh obložen pek papirom. Pecite 7 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Onda izvadite i urolajte zajedno sa papirom za pečenje, pa ostavite da se prohladi. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u čvrst krem. Zatim, pažljivo odmotajte, premažite kremom i ponovo urolajte. Umotajte u foliju i ostavite par sati u frižideru. Zasebno umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa time premažite ceo rolat. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading