NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

koh
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika griza
  • 3 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Umutite penasto belanca, dodajte šećer i žumanca. Zatim griz i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Tepsiju podmažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte masu i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Mleko, šećer i vanilin šećer stavite da provri. Vruć koh prelijte prokuvanim mlekom, ostavite da se ohladi i secite na kocke.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading