ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.

Potrebno je:
- 7 manjih jaja
- 5 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika griza
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike brašna
- pola kesice praška za pecivo
Za preliv:
- 1 l mleka
- 5 kašika šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećere u penastu smesu. Dodajte kakao, griz, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro sjedinite. U pleh obložen pek papirom izlijte smesu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. U šerpu zakuvajte mleko pa dodajte šećer i čokoladu, i mešajte, dok se čokolada ne otopi. Ostavite pečen kolač par minuta da se prohladi. Prelijte pripremljenom glazurom pa secite na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI KOH ZA PRAVE SLADOKUSCE Klasik na drugačiji način koji uspeva i početnicima u kuhinji
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.

ČOKOLADNI KOH BOLJI OD KLASIČNOG Starinski slatkiš iz bakine kujne, a poćiće vam voda na usta
Ako volite klasičan koh, njegovu čokoladnu varijantu ćete obožavati.

ČOKOLADNI KOH MEKAN KAO DUŠA Jeftini kolač skupog ukusa, otopićete se od slatkoće
Fenomenalan kolač ukusa koji se ne zaboravlja, uzećete parče više.

KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LENJI KOLAČ SA ČOKOLADOM KADA NEMATE VREMENA ZA PRIPREMU Jednostvan desert božanstvenog ukusa
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)