TURSKI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE Sočan i mekan kao duša, uzećete parče više
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 1 čaša šećera (200 ml)
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 1 čaša glatkog brašna
- 1 čaša griza
- 5 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za preliv:
- 3 čaše mleka
- pola čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika kakaoa
- 100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje:
- kugla sladoleda ili voće
Priprema:
Umutite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa. Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da se prokuva, a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje. Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite voćem ili sladoledom.
Možda vas zanima:
ŠAMBALI Turski kolač mekan kao duša, po receptu bez mane
Jedan od najpoznatijih turskih deserta, nestaće sa stola odmah.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)