BRZI KOLAČ SA JABUKAMA Jednostavni desert od sastojaka koje već imate u kući, a bolji niste jeli
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.

Za testo:
- 2 jajeta
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 70 ml biljnog ulja
- 130 g pavlake
- 220 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 3–4 jabuke
- 1 kašika šećera
- cimet
Za posip (mrvičasti preliv)
- 3 kašike brašna
- 3 kašike šećera
- 2 kašike putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Onda dodajte ulje i pavlaku, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Oljuštite jabuke pa ih isecite na tanke kriške. Zatim ih pospite sa malo šećera i cimeta. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Preko rasporedite jabuke. Sjedinite brašno, šećer i hladan puter. Utrljajte rukama dok ne dobijete mrvičastu smesu, pa pospite preko jabuka. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač prohladi.
Možda vas zanima:

ORAH KOLAČ Starinski desert od jednostavnih sastojaka koji oduševljava svojim bogatim ukusom
Savršen za svečanu i slavsku trpezu, dobićete brojne pohvale.

NEODOLJIVI TART S JAGODAMA Pomera granice dobrog ukusa, neće mu odoleti ni oni na dijeti
Sočan i kremast, za pravi uživanje.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA I JABUKAMA Desert kakve su pravile naše bake, od jeftinih sastojaka, a skupog ukusa
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

MEDENO SRCE Jednostavni kolač savršen za dane posta koji budi sva čula
Sočan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)