BRZI KOLAČ SA JABUKAMA Jednostavni desert od sastojaka koje već imate u kući, a bolji niste jeli
Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.
Za testo:
- 2 jajeta
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g šećera
- 70 ml biljnog ulja
- 130 g pavlake
- 220 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 3–4 jabuke
- 1 kašika šećera
- cimet
Za posip (mrvičasti preliv)
- 3 kašike brašna
- 3 kašike šećera
- 2 kašike putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Onda dodajte ulje i pavlaku, pa promešajte. Dodajte prosejano brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa mešajte dok ne dobijete glatko testo. Oljuštite jabuke pa ih isecite na tanke kriške. Zatim ih pospite sa malo šećera i cimeta. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom.Preko rasporedite jabuke. Sjedinite brašno, šećer i hladan puter. Utrljajte rukama dok ne dobijete mrvičastu smesu, pa pospite preko jabuka. Pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se kolač prohladi.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA JABUKAMA OD JEDNOG JAJETA Zaludeo domaćice na mrežama, sve dele recept
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)