RAFAELO TIRAMISU Savršen spoj kokosa i kafe u desertu koji ćete obožavati
Desert savršenog ukusa, uzećete parče više.
Potrebno je:
- 4 kutije pojedinačnih piškota
- 500 g maskarpone sira
- 250 ml mlečne slatke pavlake (može i biljna)
- 1 kašičica instant kafe
- 250 ml mleka
- kokos bombice
- 150 g kokosa
Priprema:
Toplo mleko pomešajte s kafom. Zasebno umutite slatku pavlaku. Dodajte joj umućeni maskarpone sir i lagano sjedinite, pa dodajte i kokos. Dobro promešajte, pa u kalup poređajte piškote umočene u kafu, sipajte fil, piškote i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude fil. Dekorišite tiramisu kokos bombicama i pospite kokosom.
Možda vas zanima:
RAFAELO TIRAMISU SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Gotov za par minuta, a svi žele još
Kremast i lagan, ukusa koji se pamti.
MIRISNI KOKOS TIRAMISU Sočni desert koji daje osećaj da ste na moru, neponovljivog ukusa
Očaravajući desert nestaće sa stola čim se postavi.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)