NEODOLJIVI TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisni kolač raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema:
U malu šerpicu sipajte mleko i pustite da provri. Dodajte instant kafu u mleko, pa pustite da se prohladi. U jednoj posudi umutite maskarpone sir, pa dodajte šećer i mešajte dok smesa ne postane glatka. Umešajte vanilin ekstrakt i krem od pistaća, pa mešajte dok se ne sjedini. Zatim, dodajte slatku pavlaku i mutite. Svaku piškotu umačite u mleko, pa ređajte na dno pleha. Premažite piškote polovinom fila, pa rasporedite još jedan sloj piškota. Premažite ostatkom fila. Ostavite tiramisu bar 4 sata ili preko noći u frižideru.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za sočni italijanski klasik
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
TIRAMISU Italijanski klasik sa kafom za prave ljubitelje slatkiša i omiljenog napitka
Sočan, aromatičan, lako se pravi… Zato je jedan od najomiljenijih italijanskih deserata u svetu. U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti. Najteži tiramisu, koji je imao malo više od tri tone, napravljen je u Đemona del Frijuli 2015. godine, a najduži od 273,5 metra su napravili studenti škole kuvanja u Milanu 2019. godine.
TIRAMISU SA JABUKAMA Neodoljivi desert u savršenom voćnom spoju, rajskog ukusa
Italijanski desert na drugačiji način, najbolje stavite odmah duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)