TORTA VIKTORIJA Poslastica sa jagodama koja budi sva čula, nema ko će ostati na samo jednom parčetu

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica osvojiće i one izbirljive.

torta viktorija
Shutterstock

Potrebno je:

  • 175 g maslaca, sobne temperature
  • 175 g šećera
  • 3 jaja, veća
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 175 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike slatke pavlake
  • 150 g slatke pavlake
  • 150 g džema od jagode ili malina
  • 300 g svežih jagoda

Priprema:

Umutiti penasto maslac pa dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne sjedini. Umutiti jaja s vanilom, pa postepeno dodavati maslac i neprekidno mutiti. Izliti smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C. Nafilovati prvu koru pavlakom, pa preko preliti džemom i poređati kolutiće svežih jagoda. Preklopiti drugom korom i posuti šećerom u prahu. Ukrasite tortu svežim jagodama i odmah poslužiti.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading