TORTA VIKTORIJA Poslastica sa jagodama koja budi sva čula, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Fenomenalna poslastica osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 175 g maslaca, sobne temperature
- 175 g šećera
- 3 jaja, veća
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 175 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike slatke pavlake
- 150 g slatke pavlake
- 150 g džema od jagode ili malina
- 300 g svežih jagoda
Priprema:
Umutiti penasto maslac pa dodavati postepeno šećer i mutiti dok se ne sjedini. Umutiti jaja s vanilom, pa postepeno dodavati maslac i neprekidno mutiti. Izliti smesu u dva kalupa prečnika 21 cm obložena papirom za pečenje. Peći 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C. Nafilovati prvu koru pavlakom, pa preko preliti džemom i poređati kolutiće svežih jagoda. Preklopiti drugom korom i posuti šećerom u prahu. Ukrasite tortu svežim jagodama i odmah poslužiti.
Možda vas zanima:
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Lagana prolećna poslastica po teta Jelinom receptu iz starog rokovnika
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
VIKTORIJA TORTA Klasičan engleski desert koji se servira uz popodnevni čaj, obožavaćete je
Britanski desert okruglog oblika koji se sastoji od dva dela, i posipa se šećerom u prahu.
SANJINA TORTA SA JAGODAMA BUDI SVA ČULA Vanila i dosta fila joj daju šmek, nema joj ravne
Pripremite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Sanje Milojević iz Šapca
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)