KOLAČ OD MAKA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Sočan i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

kolač sa makom i belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 150 g šećera
  • 600 ml mleka
  • 4 kašike griza
  • 200 g mlevenog maka
  • 1 vanilin šećer
  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g maslaca
  • 200 g bele čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

U šerpi zagrejte šećere, mleko, mak i griz. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, pa dodajte mleveni keks i maslac. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Onda je izlijte u kalup i ostavite u frižideru. Zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Preko kolača prelijte glazuru.

 

 

Komentari (0)

Loading