KOLAČ OD MAKA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Sočan i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 150 g šećera
- 600 ml mleka
- 4 kašike griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 vanilin šećer
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g maslaca
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi zagrejte šećere, mleko, mak i griz. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, pa dodajte mleveni keks i maslac. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Onda je izlijte u kalup i ostavite u frižideru. Zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Preko kolača prelijte glazuru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)