KOLAČ OD MAKA SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji pomera granice dobrog ukusa
Sočan i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

Potrebno je:
- 150 g šećera
- 600 ml mleka
- 4 kašike griza
- 200 g mlevenog maka
- 1 vanilin šećer
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g maslaca
- 200 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi zagrejte šećere, mleko, mak i griz. Kuvajte dok se smesa ne zgusne, pa dodajte mleveni keks i maslac. Mešajte sve dok ne dobijete kompaktnu smesu. Onda je izlijte u kalup i ostavite u frižideru. Zagrejte slatku pavlaku, pa dodajte belu čokoladu i mešajte sve dok se ne otopi. Preko kolača prelijte glazuru.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)