LAŽNA ŠTRUDLA SA MAKOM Nema mešenja testa, a nikad mekša i sočnija, caka je u ovome
Mekana i mirisna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 6-7 kora za pitu (zavisi od debljine)
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika rendane kore limuna
- 220 ml kisele pavlake
- 1 jaje
- 130 g putera (otopljenog)
- 50 g prezli
- šećer u prahu po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilini šećer i limunovu koricu, pa dodajte jaje i kiselu pavlaku. Koru za pitu premažite otopljenim puterom i pospite prezlama, pa poređajte 6 do 7 kora jednu na drugu.Premažite filom od maka. Zatim, preklopite ivice kora, pa premažite puterom. Urolajte, pa poređajte štrudle u pleh obložen pek papirom. Premažite ih otopljenim puterom. Pecite štrudle sa makom oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
MIRISNA MAKOVNJAČA Štrudla po receptu iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)