LAŽNA ŠTRUDLA SA MAKOM Nema mešenja testa, a nikad mekša i sočnija, caka je u ovome
Mekana i mirisna, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
- 6-7 kora za pitu (zavisi od debljine)
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika rendane kore limuna
- 220 ml kisele pavlake
- 1 jaje
- 130 g putera (otopljenog)
- 50 g prezli
- šećer u prahu po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilini šećer i limunovu koricu, pa dodajte jaje i kiselu pavlaku. Koru za pitu premažite otopljenim puterom i pospite prezlama, pa poređajte 6 do 7 kora jednu na drugu.Premažite filom od maka. Zatim, preklopite ivice kora, pa premažite puterom. Urolajte, pa poređajte štrudle u pleh obložen pek papirom. Premažite ih otopljenim puterom. Pecite štrudle sa makom oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.

ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.

VANILICE Po jednostavnom, baka Draginom receptu starom 50 godina, nema im ravnih
Savršene za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

JAFA TORTA Poslastica koja će vas osvežiti u trenu, kremasta i raskošna
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

LENJI KOLAČ SA ČOKOLADOM KADA NEMATE VREMENA ZA PRIPREMU Jednostvan desert božanstvenog ukusa
Topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)