LAŽNA ŠTRUDLA SA MAKOM Nema mešenja testa, a nikad mekša i sočnija, caka je u ovome
Mekana i mirisna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 6-7 kora za pitu (zavisi od debljine)
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika rendane kore limuna
- 220 ml kisele pavlake
- 1 jaje
- 130 g putera (otopljenog)
- 50 g prezli
- šećer u prahu po ukusu
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilini šećer i limunovu koricu, pa dodajte jaje i kiselu pavlaku. Koru za pitu premažite otopljenim puterom i pospite prezlama, pa poređajte 6 do 7 kora jednu na drugu.Premažite filom od maka. Zatim, preklopite ivice kora, pa premažite puterom. Urolajte, pa poređajte štrudle u pleh obložen pek papirom. Premažite ih otopljenim puterom. Pecite štrudle sa makom oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:
BANATSKA ŠTRUDLA SA MAKOM Miris detinjstva i toplina nedeljne kuhinje u svakom zalogaju
Sočna i preukusna, a zamiriše cela kuća.
MIRISNA MAKOVNJAČA Štrudla po receptu iz stare sveske, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna, najbolje odmah stavite duplu meru.
MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)