BEZGLUTENSKI LAVA KOLAČ Sočan i mekan kolač koji se topi u ustima, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Mirisan i mekan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

lava kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 50 g šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 veliko žumance
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1/8 kašičice soli
  • 113 g čokoladnih komadića
  • 42 g putera
  • 23 g heljdinog brašna
  • 12-15 malina lagano izgnječenih
  • 2 kašičice džema od maline

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. U jednoj posudi pomešajte šećer, jaje, žumance, vanilu i so. Onda ostavite sa strane. Čokoladu otopite sa puterom pa dodajte u smesu sa šećerom i mešajte. Pospite brašnom i umešajte, dok ne dobijete lepljivo i gusto testo. Sipajte malo više od 1/4 testa u svaki od pripremljenih kalupa.
Sjedinite pasirane maline i džem dok se ne sjedine. Pola malina smese stavite u sredinu svakog kolača. Pecite lava kolač 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading