SUTLIJAŠ SA VANILOM Jednostavni desert koji budi nostalgiju, kao onaj iz bakine kuhinje
Mirisan desert napravićete lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 1 šolja pirinča
- 3 šolje vode
- 500 ml sojinog mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 1 kesica pudinga od vanile
- 1 šaka oraha
Priprema
Operite pirinač, pa ga skuvajte na tihoj vatri. Dodajte sojino mleko, pa kuvajte još malo. U jednoj posudi pomešajte puding sa šećerima, sa malo sojinog mleka. Dodajte u pirinač, pa neprestano mešajte, dok se ne zgusne. Sipajte u činijice za serviranje. Ukrasite sutlijaš sa orasima.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)