ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz kafu ili čaj.

štrudla sa orasima
Shutterstock

Potrebno:

  • 1 kg brašna
  • 1 kocka kvasca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika ulja
  • 3 jaja
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka

Za fil:

  • 500 g mlevenih oraha
  • 5 kašika šećera
  • mleko

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite da se aktivira. Varjačom umutite jaja, pa dodajte šećer, kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Polako dodajte brašno i zamesite meko testo. Onda ga pokrijte krpom i ostavite da naraste.Zatim ga  podelite na dva dela i tanko rastanjite. Pomešajte mlevene orahe, šećer i mleko u šerpi i ostavite da orasi nabubre.Zagrejte na tihoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok orasi ne omekšaju. Filujte rastanjeno testo, pa ga uvijte u štrudle. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading