ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinski recept za neodoljivu poslasticu, biće mekana i sočna
Najbolje služite uz kafu ili čaj.

Potrebno:
- 1 kg brašna
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 6 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 3 jaja
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
Za fil:
- 500 g mlevenih oraha
- 5 kašika šećera
- mleko
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u mlakoj vodi, pa ostavite da se aktivira. Varjačom umutite jaja, pa dodajte šećer, kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo. Polako dodajte brašno i zamesite meko testo. Onda ga pokrijte krpom i ostavite da naraste.Zatim ga podelite na dva dela i tanko rastanjite. Pomešajte mlevene orahe, šećer i mleko u šerpi i ostavite da orasi nabubre.Zagrejte na tihoj vatri uz neprestano mešanje, sve dok orasi ne omekšaju. Filujte rastanjeno testo, pa ga uvijte u štrudle. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Prijatno!
Možda vas zanima:

BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, uzećete parče više
Mekana i neodoljiva, najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Očaravajuća poslastica kojoj nema ravne, a miriše na ljubav
Fenomenalna štrudla raspametiće i one izbirljive.

NEODOLJIVA ŠTRUDLA SA ORASIMA Mirisna poslastica mekana kao pamuk, za pravo uživanje
Neodoljiva poslastica oduševiće i one izbirljive, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

ŠTRUDLA SA ORASIMA Starinska poslastica iz bakine kuhinje, koja budi sva čula
Mirisna i slatka, uzećete parče više.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)