ROLNICE SREĆE Prave se od prženica, filuju kremom, a gotove za 10 minuta, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 6 kriški tost hleba
- 2 jaja
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat cimeta
- 3 kašike lešnik krema
- puter ili ulje za pečenje
- šećer u prahu
- cimet za posipanje
Priprema:
Oklagijom istanjite svaku krišku hleba. Fil namažite po sredini pa čvrsto urolajte. Zasebno umutit jaja, mleko, vanilu i cimet. Umačite rolnice u tu mešavinu.Pecite rolnice na malo putera na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Onda ih valjajte u smešu šećera i cimeta ili pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)