ROLNICE SREĆE Prave se od prženica, filuju kremom, a gotove za 10 minuta, po receptu bez mane
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

Potrebno je:
- 6 kriški tost hleba
- 2 jaja
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- prstohvat cimeta
- 3 kašike lešnik krema
- puter ili ulje za pečenje
- šećer u prahu
- cimet za posipanje
Priprema:
Oklagijom istanjite svaku krišku hleba. Fil namažite po sredini pa čvrsto urolajte. Zasebno umutit jaja, mleko, vanilu i cimet. Umačite rolnice u tu mešavinu.Pecite rolnice na malo putera na srednje jakoj vatri dok ne porumene sa svih strana. Onda ih valjajte u smešu šećera i cimeta ili pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica kojoj nije moguće odoleti, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena poslastica za prave sladokusce.

NEODOLJIVI BRAUNI BUDI SVA ČULA Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko ga ne voli
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

TART OD KEKSA I BELE ČOKOLADE ZA SAVRŠENO JUTRO Pravi se lako, a smaže odmah
Jednostavan, a preukusan.

ŠOMLOI GALUŠKA Mađarska poslastica kojoj nije moguće odoleti, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena poslastica za prave sladokusce.

SOČNI KOLAČ SA KAJSIJAMA Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, nema mu ravnog
Sladak i osvežavajući, ukusa koji se pamti.

ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Prava letnja poslastica koja će vas osvežiti u trenu
Mirisna i sočna, uzećete parče više.

BAKIN KOLAČ BUDI NOSTALGIJU NA DETINJSTVO Pravi se lako, a pojede brzo, po receptu iz stare sveske
Za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)