MAFINI CRVENI BARŠUN Po receptu za početnike, ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Sočni i slatki, a dekorativno interesantni.

mafini crveni baršun
Printscreen

Potrebno je:
Testo:

  • 200 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašike kakao praha
  • 120 ml ulja
  • 2 jaja
  • 120 ml jogurta
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • 1 kašika crvene boje za kolače

Glazura:

  • 150 g šećera u prahu
  • 200 g krem sira
  • 100 g putera
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
     

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.Zasebno umutite ulje i šećer dok se potpuno ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje,vanilu, jogurt i crvenu boju. Pomešajte obe smese.Izlijte u korpice do 2/3 visine. Pecite mafine 18 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Krem sir i puter kremasto umutite dok ne dobijete glatku smesu. Polako umešajte šećer i vanilu, uz neprestano mućenje. Sipajte glazuru u poslastičarsku kesu, pa je nanesite na mafine.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading