MAFINI CRVENI BARŠUN Po receptu za početnike, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Sočni i slatki, a dekorativno interesantni.
Potrebno je:
Testo:
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike kakao praha
- 120 ml ulja
- 2 jaja
- 120 ml jogurta
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 1 kašika crvene boje za kolače
Glazura:
- 150 g šećera u prahu
- 200 g krem sira
- 100 g putera
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.Zasebno umutite ulje i šećer dok se potpuno ne sjedine. Dodajte jedno po jedno jaje,vanilu, jogurt i crvenu boju. Pomešajte obe smese.Izlijte u korpice do 2/3 visine. Pecite mafine 18 do 22 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Krem sir i puter kremasto umutite dok ne dobijete glatku smesu. Polako umešajte šećer i vanilu, uz neprestano mućenje. Sipajte glazuru u poslastičarsku kesu, pa je nanesite na mafine.
Možda vas zanima:
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)