KAROT MAFINI Drugačiji i posebni, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Sočni i slatki, otopićete se od miline.
Potrebno je:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/3 šolje meda
- 1/4 šolje ulja
- 1 velika izrendana šargarepa
- 1 jaje
- 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
- 1/4 šolje mleka (po potrebi)
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, đumbir i muskatni oraščić. Dodajte med, ulje, izrendanu šargarepu, jaje i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa suviše gusta, dodajte malo mleka da je razblažite. Po želji, dodajte orašaste plodove u smesu. Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih do 2/3 visine. Pecite na 180 stepeni oko 18-20 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi i čačkalica probodena u sredinu izađe čista.
Možda vas zanima:
KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)