KAROT MAFINI Drugačiji i posebni, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Sočni i slatki, otopićete se od miline.

Potrebno je:
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/4 kašičice đumbira u prahu
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- 1/3 šolje meda
- 1/4 šolje ulja
- 1 velika izrendana šargarepa
- 1 jaje
- 1/2 kašičice vanilin ekstrakta
- 1/4 šolje mleka (po potrebi)
Priprema:
U većoj posudi pomešajte brašno, smeđi šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, đumbir i muskatni oraščić. Dodajte med, ulje, izrendanu šargarepu, jaje i vanilin ekstrakt. Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine. Ako je smesa suviše gusta, dodajte malo mleka da je razblažite. Po želji, dodajte orašaste plodove u smesu. Rasporedite smesu u pripremljene kalupe za mafine, napunite ih do 2/3 visine. Pecite na 180 stepeni oko 18-20 minuta, ili dok mafini ne postanu zlatnosmeđi i čačkalica probodena u sredinu izađe čista.
Možda vas zanima:

KAROT MAFINI Klasičan desert u potpuno novim izdanju,a slađe sigurno niste jeli
Ako volite klasične mafine, ove sa medom ćete obožavati.

MAFINI SA VIŠNJAMA SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a svako može da ih napravi
Mirisni i sočni, u savršenom voćnom spoju.

ČOKOLADNI MAFINI Jednostavni, brzi, sočni i mekani, po receptu za početnike
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

NEODOLJIVI MAFINI SA JAGODAMA Klasik na letnji način, po jednostavnom receptu koji uspeva i početnicima
Mirisni i mekani kao duša, prste da poližete.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)