TURSKI MOKRI KOLAČ Recept je na čaše, pa je gotov za 30 minuta, a prosto se topi u ustima!

Čokoladni kolač koji podseća na koh.

kolač
Shutterstock

Sastojci:

Za biskvit:

5 jaja

2 čaše brašna

1 čaša (od 200 ml) šećera

1 čaša mleka

1 čaša ulja

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

3 pune kašike kakaoa

Preliv:

1 čaša šećera

1/2 čaše ulja

3,5 čaše mleka

6 kašika kakaoa

Priprema:

Biskvit: Jaja penasto umutiti sa šećerom. Sipati ulje i mleko, mutiti da se sjedini. U drugoj činiji pomešati suve sastojke i dodati u umućena jaja sve vreme mešajući mutilicom. Sipati u pleh obložen pek papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, ili dok testo nije unutra pečeno, proverite čačkalicom.

Preliv: pomešati kakao i šećer, dodati ulje i mešati dok se ne dobije pasta. Dodati mleko i kuvati 10 minuta.

Pečeni kolač okrenuti da gore bude donja strana. Kad se prohladi iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom. Po želji posuti rendanom čokoladom. Služiti uz kuglu sladoleda od vanile ili sa kašikom šlaga.

Komentari (0)

Loading