TULUMBE KAO IZ BAKINE KUHINJE Sočne, slatke, mekane kao duša i tope se u ustima!
Savršene za sve prilike, pravićete stalno.

Potrebno je:
Za testo:
- 250 ml vode
- 50 g putera
- 150 g brašna
- 3 jaja
- prstohvat soli
Za sirup:
- 500 g šećera
- 300 ml vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- nekoliko kapi limunovog soka
- ulje za duboko prženje
Priprema:
U šerpi pomešajte vodu, šećer i vanilin šećer.Ostavite da provri, pa kuvajte na srednjoj vatri još 10 minuta. Na kraju dodajte par kapi limunovog soka. Pustite da se sirup skroz ohladi. U zasebnoj šerpi prokuvajte vodu sa puterom i prstohvatom soli. Nakon što provri, dodajte brašno i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se ohladi 10 minuta. U prohlađeno testo umutite jedno po jedno jaje, dok ne dobijete glatku i gustu smesu. U poslastičarski špric sa zvezdastim nastavkom stavite testo. Istiskujte tulumbe na zagrejano ulje, pa pržite na jakoj vatri, sa svih strana, dok ne dobiju zlatnu boju.Zatim stavljajte vruće tulumbe u hladan sirup.Ostavite tako par minuta da upiju, pa ih stavite na rešetku da se ocede.
Možda vas zanima:

TULUMBE IZ RERNE Zdravije i sočne, a neće biti preslatke, već taman koliko treba
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.

NEODOLJIVE TULUMBE Turski desert mekan kao duša, za pravo uživanje
Savršene i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKO MOKO ROLAT Kremasti desert oboriće s nogu sve koji ga budu probali, nema mu ravnog
Pravi se lako, a pojede brzo.

VALJUŠCI SA MAKOM Bude nostalgiju na dane detinjstva, a gotovi očas posla
Desert ukusa koji se pamti.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)