NEODOLJIVE TULUMBE Hrskave spolja, a mekane iznutra, ukusa za čistu desetku

Ivana Pavlović

09:07

Slatki kutak 0

Mekane i sočne, bolje sigurno niste jeli.

tulumbe
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 4 krupnija jajeta
  • 400 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 2 kašičice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 l ulja za prženje

Za sirup:

  • 1 kg šećera
  • 600 ml vode
  • kriške od pola limuna

Napomena: Važno je da preliv napravite dan ranije i da ostavite celu noć da se hladi. Od navedene količine dobićete 40 tulumbi.

Priprema:

So, šećer, ulje i vodu sipajte u dublju šerpu pa ostavite da proključa. Onda skinite sa šporeta, dodajte brašno i mešajte dok se ne napravi čvrsta smesa u obliku lopte. Pustite testo 15 minuta da se prohladi, a vi za to vreme penasto umutite jaja. Zatim jaja dodajte testu i mikserom sjedinite. Kada testo postane svilenkasto i mekše, njime punite špric za tulumbe. U šerpicu sipajte litar ulja pa u njega istiskajte špricem tulumbe, oko 10 cm dužine. Ostavite prostora u šerpici između njih, zato što će narasti. Pržite ih uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite tulumbe rešetkastom kašikom i stavljajte u sirup. Ugasite ringlu i pustite desetak minuta da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Prelijte pržene tulumbe gotovim sirupom pa prekrijte folijom. Stavite tulumbe u frižider da se hlade. Servirajte i služite.

Komentari (0)

Loading