TAKO JEDNOSTAVNE, A SVIMA OMILJENE PALAČINKE Slane sa prazilukom ili slatke sa grizom, izbor je na vama
Prave se brzo i lako, a svi ih vole.

Slane palačinke sa prazilukom
Potrebno je:
- 1 praziluk (sitno seckan)
- 3 jajeta
- 1 šolja mleka
- 200 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- so po ukusu
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Iseckajte sitno praziluk pa ga stavite u blender sa jajima i mlekom. Onda smesu sipajte u činiju, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, so i dobro sjedinite. Pecite palačinke na zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obe strane.
Palačnke od griza
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 150 g griza
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 1–2 kašike šećera (po ukusu)
- 1 jaje
- 2–3 kašike brašna (po potrebi za gustinu)
Priprema:
U šerpu stavite mleko, prstohvat soli, vanilin šećer i običan šećer. Zagrejte do ključanja, pa dodajte griz uz neprestano mešanje. Kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i pustite da se prohladi 10–15 minuta. U jednoj posudi umutite jaje i dodajte u prohlađeni griz, pa dodajte i brašno. Vadite kašikom male količine smese i pecite na podmazanom tiganju na srednje jakoj vatri, s obe strane, dok ne porumene. Pečene palačinke pospite šećerom u prahu, premažite džemom, medom ili kremom.

KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
Komentari (0)