TAKO JEDNOSTAVNE, A SVIMA OMILJENE PALAČINKE Slane sa prazilukom ili slatke sa grizom, izbor je na vama
Prave se brzo i lako, a svi ih vole.
Slane palačinke sa prazilukom
Potrebno je:
- 1 praziluk (sitno seckan)
- 3 jajeta
- 1 šolja mleka
- 200 g brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- so po ukusu
- maslinovo ulje (za prženje)
Priprema:
Iseckajte sitno praziluk pa ga stavite u blender sa jajima i mlekom. Onda smesu sipajte u činiju, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, so i dobro sjedinite. Pecite palačinke na zagrejanom tiganju sa malo maslinovog ulja, sve dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obe strane.
Palačnke od griza
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 150 g griza
- prstohvat soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 1–2 kašike šećera (po ukusu)
- 1 jaje
- 2–3 kašike brašna (po potrebi za gustinu)
Priprema:
U šerpu stavite mleko, prstohvat soli, vanilin šećer i običan šećer. Zagrejte do ključanja, pa dodajte griz uz neprestano mešanje. Kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i pustite da se prohladi 10–15 minuta. U jednoj posudi umutite jaje i dodajte u prohlađeni griz, pa dodajte i brašno. Vadite kašikom male količine smese i pecite na podmazanom tiganju na srednje jakoj vatri, s obe strane, dok ne porumene. Pečene palačinke pospite šećerom u prahu, premažite džemom, medom ili kremom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)