NEODOLJIVI MAFINI SA JAGODAMA Klasik na letnji način, po jednostavnom receptu koji uspeva i početnicima

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Mirisni i mekani kao duša, prste da poližete.

mafini sa jagodama
Shutterstock

Potrebno je:

Za punjenje od jagoda:

  • 200 g jagoda (isečenih na komadiće)
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika limunovog soka

Za testo:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 110 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 110 ml ulja
  • 110 ml jogurta
  • 220 g brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pomešajte jagode sa kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok. Jaja umutite sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i jogurt, pa dobro sjedinite. Zatim, dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte do 2/3 visine u kalup za mafine. Na vrh svakog mafina nanesite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. Pecite mafine sa jagodama oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading