NEODOLJIVI MAFINI SA JAGODAMA Klasik na letnji način, po jednostavnom receptu koji uspeva i početnicima
Mirisni i mekani kao duša, prste da poližete.

Potrebno je:
Za punjenje od jagoda:
- 200 g jagoda (isečenih na komadiće)
- 1 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
Za testo:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 110 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 110 ml ulja
- 110 ml jogurta
- 220 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pomešajte jagode sa kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok. Jaja umutite sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i jogurt, pa dobro sjedinite. Zatim, dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte do 2/3 visine u kalup za mafine. Na vrh svakog mafina nanesite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. Pecite mafine sa jagodama oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.
Možda vas zanima:

MAFINI SA VIŠNJAMA SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a svako može da ih napravi
Mirisni i sočni, u savršenom voćnom spoju.

ČOKOLADNI MAFINI Jednostavni, brzi, sočni i mekani, po receptu za početnike
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KAROT MAFINI Drugačiji i posebni, a savršeni za dolazak iznenadnih gostiju
Sočni i slatki, otopićete se od miline.

ČOKOLADNI MAFINI Savršeni za iznenadne goste, a uspevaju i početnicima, prste da poližete
Sočni i mekani, za prave ljubitelje čokolade.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)