NEODOLJIVI MAFINI SA JAGODAMA Klasik na letnji način, po jednostavnom receptu koji uspeva i početnicima
Mirisni i mekani kao duša, prste da poližete.
Potrebno je:
Za punjenje od jagoda:
- 200 g jagoda (isečenih na komadiće)
- 1 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
Za testo:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 110 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 110 ml ulja
- 110 ml jogurta
- 220 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. Pomešajte jagode sa kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok. Jaja umutite sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Sipajte ulje i jogurt, pa dobro sjedinite. Zatim, dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte do 2/3 visine u kalup za mafine. Na vrh svakog mafina nanesite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. Pecite mafine sa jagodama oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)