TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.

Potrebno je:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kesice zelenog čaja ili 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema:
U malu šerpu sipajte mleko pa stavite da provri.Dodajte dve kesice zelenog čaja u mleko i pustite da odstoji 10 minuta. Onda izvadite kesice čaja i pustite da se mleko prohladi. Zasebno umutite maskarpone dok ne omekša, pa dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatko.Umešajte ekstrakt vanile, krem od pistaća i mešajte dok se ne ujednači. Umešajte slatku pavlaku i umutite dok se smesa ne učvrsti. Ostavite sa strane.
Svaku piškotu umačite u mleko, pa je rasporedite na dno tepsije. Preko piškota premažite polovinu fila.Onda dodajte još jedan sloj umočenih piškota, pa premažite preostalim filom. Ostavite kolač bar 4 sata u frižideru.
Možda vas zanima:

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..

TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.

NEODOLJIVI TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za sočni italijanski klasik
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

DUBAI TIRAMISU Savršeno kremast desert ukusa koji govori 1000 jezika, nema ko će mu odoleti
Kremasti desert neponovljivog ukusa.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)