TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.

tiramisu sa pistaćima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 240 ml toplog mleka
  • 2 kesice zelenog čaja ili 2 kašičice instant kafe
  • 30-40 piškota

Za fil:

  • 400 g maskarponea
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 100 g krema od pistaća
  • 360 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • mrvljeni pistaći

Priprema:

U malu šerpu sipajte mleko pa stavite da provri.Dodajte dve kesice zelenog čaja u mleko i pustite da odstoji 10 minuta. Onda izvadite kesice čaja i pustite da se mleko prohladi. Zasebno umutite maskarpone dok ne omekša, pa dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatko.Umešajte ekstrakt vanile, krem od pistaća i mešajte dok se ne ujednači. Umešajte slatku pavlaku i umutite dok se smesa ne učvrsti. Ostavite sa strane.
Svaku piškotu umačite u mleko, pa je rasporedite na dno tepsije. Preko piškota premažite polovinu fila.Onda dodajte još jedan sloj umočenih piškota, pa premažite preostalim filom. Ostavite kolač bar 4 sata u frižideru.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading