TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
Potrebno je:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kesice zelenog čaja ili 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema:
U malu šerpu sipajte mleko pa stavite da provri.Dodajte dve kesice zelenog čaja u mleko i pustite da odstoji 10 minuta. Onda izvadite kesice čaja i pustite da se mleko prohladi. Zasebno umutite maskarpone dok ne omekša, pa dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatko.Umešajte ekstrakt vanile, krem od pistaća i mešajte dok se ne ujednači. Umešajte slatku pavlaku i umutite dok se smesa ne učvrsti. Ostavite sa strane.
Svaku piškotu umačite u mleko, pa je rasporedite na dno tepsije. Preko piškota premažite polovinu fila.Onda dodajte još jedan sloj umočenih piškota, pa premažite preostalim filom. Ostavite kolač bar 4 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a kao osmišljen za iznenadne goste
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU SA LIMUNOM SE TOPI U USTIMA Kremast, lagan i osvežavajući, smaže se u trenu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)