DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Super ide uz palačinke i krofne, po receptu iz starog rokovnika
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

Potrebno je:
- 1 kg jagoda
- 1 kg šećera
- 400 ml vode
Priprema:
U šerpi zakuvajte vodu sa šećerom oko 5 minuta. Onda jagode operite i odvojte od peteljke. Dodajte ih u šerpu s ključalom vodom. Penu lagano skupljajte kašikom. Kuvajte jagode oko pola sata, pa ugasite šporet, pokrijte mokrom krpom i ostavite da se skroz ohladi. Sipajte slatko u tegle i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.

SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.

SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)