DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Super ide uz palačinke i krofne, po receptu iz starog rokovnika
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
Potrebno je:
- 1 kg jagoda
- 1 kg šećera
- 400 ml vode
Priprema:
U šerpi zakuvajte vodu sa šećerom oko 5 minuta. Onda jagode operite i odvojte od peteljke. Dodajte ih u šerpu s ključalom vodom. Penu lagano skupljajte kašikom. Kuvajte jagode oko pola sata, pa ugasite šporet, pokrijte mokrom krpom i ostavite da se skroz ohladi. Sipajte slatko u tegle i dobro zatvorite.
Možda vas zanima:
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
BAKINO SLATKO OD VIŠANJA Super ide uz palačinke i krofne, a svaki zalogaj budi nostalgiju
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)