TART SA MALINAMA BUDI SVA ČULA Mami izgledom i ukusom, a nema paljenja miksera

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sočan i mekan, a zamirisaće cela kuća.

tart sa malinama
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 200 g bašna
  • 100 g maslaca
  •  50 g šećera
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 200 g svežih malina
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • malo rendane kore limuna ili listići nane za dekoraciju po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa dodajte maslac i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Zatim dodajte jaje i zamesite testo. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižideru 20 minuta. Stavite testo u kalup za tart obložen pek papirom. Pecite 15 minuta, u rerni zagrejanoj  na 180 stepeni. Na kraju poređajte maline,  pa pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading