MIRISNI TART SA KAJSIJAMA Sočan, jednostavan, ukusan, neodoljiv, voćan i posan!
Nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 500 g svežih kajsija
- 100 g šećera
- 50 g badema
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepenii. Lisnato testo razvaljajte na pobrašnjenoj površini i stavite u kalup za tart. Operite kajsije, pa ih prepolovite i uklonite koštice. Sjedinite mlevene bademe i šećer, pa ravnomerno rasporedite po testu. Polovine kajsija poređajte po testu i pospite vanilin šećerom.Pecite tart 25-30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA GROŽĐEM MILUJE NEPCA Mekan biskvit i sočne bobice za ukus koji se ne zaboravlja
Mirisan i sočan, pravićete stalno.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Brzi desert savršen za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Lagan, jednostavan i sočan, i dupla mera će biti malo.
ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA BUDI NOSTALGIJU Ispadne isti kao onaj bakin, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)