MIRISNI TART SA KAJSIJAMA Sočan, jednostavan, ukusan, neodoljiv, voćan i posan!
Nestaće sa stola čim se postavi.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 500 g svežih kajsija
- 100 g šećera
- 50 g badema
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepenii. Lisnato testo razvaljajte na pobrašnjenoj površini i stavite u kalup za tart. Operite kajsije, pa ih prepolovite i uklonite koštice. Sjedinite mlevene bademe i šećer, pa ravnomerno rasporedite po testu. Polovine kajsija poređajte po testu i pospite vanilin šećerom.Pecite tart 25-30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA GROŽĐEM MILUJE NEPCA Mekan biskvit i sočne bobice za ukus koji se ne zaboravlja
Mirisan i sočan, pravićete stalno.
VERIN KOLAČ SA VIŠNJAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Savršen i za domaćice početnice.
VOĆNI KOLAČ SA JOGURTOM Brzi desert savršen za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Lagan, jednostavan i sočan, i dupla mera će biti malo.
ŽUTI KOLAČ SA BOROVNICAMA BUDI NOSTALGIJU Ispadne isti kao onaj bakin, a uspeva i početnicima
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)