POSNA RUM TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa za sve letnje rođendane

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.

rum torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit:

  • 250 g šećera
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 2 šoljice ulja
  • 5 1/2 šoljice gazirane vode
  • 1 rendana limunova korica
  • 20 kašika brašna
  • 1/2 kašike kakao praha

Za fil:

  • 350 ml vode
  • 250 g šećera
  • 100 ml ruma
  • 100 ml vode
  • 250 g mlevenih oraha

Priprema:

U jednoj posudi sjedinite šećer, sodi bikarbonu, ulje, gaziranu vodu, rendanu limunovu koricu i brašno. Zamesite testo pa ga podelite na tri jednaka dela. Jednom dodajte kakao. Smese izlijte u tri pleha obložena pek papirom. Pustite kore da se hlade. Pomešajte vodu sa rumom pa stavite sa strane. Ušpinujte vodu sa šećerom u šerpici pa dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. Poprskajte žutu koru mešavinom ruma i vode pa premažite sa 1/3 vrućeg fila. Onda stavite braon koru,koju ste prethodno poprskali sa smesom od ruma i vode, pa staviti drugu trećinu fila preko i na kraju staviti treću, takođe poprskanu sa vodom i rumom. Premažite celu tortu sa ostatkom fila.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading