POSNA RUM TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa za sve letnje rođendane
Kremasta i neodoljiva, uzećete parče više.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 g šećera
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 2 šoljice ulja
- 5 1/2 šoljice gazirane vode
- 1 rendana limunova korica
- 20 kašika brašna
- 1/2 kašike kakao praha
Za fil:
- 350 ml vode
- 250 g šećera
- 100 ml ruma
- 100 ml vode
- 250 g mlevenih oraha
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite šećer, sodi bikarbonu, ulje, gaziranu vodu, rendanu limunovu koricu i brašno. Zamesite testo pa ga podelite na tri jednaka dela. Jednom dodajte kakao. Smese izlijte u tri pleha obložena pek papirom. Pustite kore da se hlade. Pomešajte vodu sa rumom pa stavite sa strane. Ušpinujte vodu sa šećerom u šerpici pa dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. Poprskajte žutu koru mešavinom ruma i vode pa premažite sa 1/3 vrućeg fila. Onda stavite braon koru,koju ste prethodno poprskali sa smesom od ruma i vode, pa staviti drugu trećinu fila preko i na kraju staviti treću, takođe poprskanu sa vodom i rumom. Premažite celu tortu sa ostatkom fila.
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)