STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen kora
- 1,5 l mleka
- 5 jaja
- 800 g šećera
- 12 kašika brašna
- 350 g čokolade za kuvanje
- 500 g mlevenih oraha
- 4 kesice vanilin šećera
- 1 naribana korica limuna
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1/2 šoljice mleka
- 1/2 šoljice šećera
- 1/2 margarina
Priprema:
Belanca umutite sa 800 g sećera pa dodajte žumanca i još malo mutite. Zasebno razmutite 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da provri.Dodajte razmućeno brašno u umućena jaja,pa lepo promešajte da se sjedini. Nakon što mleko provri, skinite sa vatre i varjačom umešajte smesu od jaja i brašna, lepo sjediniti i vratite na tihu vatru. Skuvajte gust krem uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu za kuvanje i mešajte da se lepo otopi. Pustite da se krem skroz ohladi uz povremeno mešanje. Dodajte 500 g mlevenih oraha, 4 vanilin šećera i rendanu koru jednog limuna. Tanko filujte korice, pa ređajte jednu koru preko druge uz blago pritiskanje da se spoje. Prelijte tortu glazurom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)