STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.

sarajevska torta sa rozen korama
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 1,5 l mleka
  •  5 jaja
  •  800 g šećera
  • 12 kašika brašna
  • 350 g čokolade za kuvanje
  • 500 g mlevenih oraha
  •  4 kesice vanilin šećera
  • 1 naribana korica limuna

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1/2 šoljice mleka
  • 1/2 šoljice šećera
  • 1/2 margarina

Priprema:

Belanca umutite sa 800 g sećera pa dodajte žumanca i još malo mutite. Zasebno razmutite 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da provri.Dodajte razmućeno brašno u umućena jaja,pa lepo promešajte da se sjedini. Nakon što mleko provri, skinite sa vatre i varjačom umešajte smesu od jaja i brašna, lepo sjediniti i vratite na tihu vatru. Skuvajte gust krem uz neprestano mešanje. Zatim dodajte čokoladu za kuvanje i mešajte da se lepo otopi. Pustite da se krem skroz ohladi uz povremeno mešanje. Dodajte 500 g mlevenih oraha, 4 vanilin šećera i rendanu koru jednog limuna. Tanko filujte korice, pa ređajte jednu koru preko druge uz blago pritiskanje da se spoje. Prelijte tortu glazurom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading