KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Najbolje stavite odmah duplu meru.

kiflice sa džemom
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g kvasca
  • 125 ml mleka
  • 125 ml vode
  • 1 jaje
  • 125 g margarina
  • pekmez od kajsija
  • 1 jaje za premaz

Priprema:

Vodu zagrejte sa mlekom da bude mlako. Zatim dodajte kašiku šećera i izmrvljeni kvasac, pa pustite da se aktivira. Kvasac dodajte brašnu, pa razbijte jedno jaje i zamesite testo. Podelite ga na pet loptica, pa pokrijte krpom i ostavite tako desetak minuts. Oklagijom rastanjite prvu lopiticu pa narendajte margarin. Onda rastanjite drugu pa je stavite preko prve i narendajte margarin. Ponavljajte postupak sve do poslednje, na koju nemojte da rendate margarin. Ostavite testo da odmara 10 ak minuta, pa ga tanko istanjite oklagijom. Secite na trouglove pa na svaki nanesite po malo pekmeza. Uvijte kiflice pa ih poređajte u pleh obložn pek papirom. Pokrijte ih krpom i ostavite da stoje 45 minuta. Potom premažite svaku kiflicu umućenim jajetom. Pecite kiflice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading