KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g kvasca
- 125 ml mleka
- 125 ml vode
- 1 jaje
- 125 g margarina
- pekmez od kajsija
- 1 jaje za premaz
Priprema:
Vodu zagrejte sa mlekom da bude mlako. Zatim dodajte kašiku šećera i izmrvljeni kvasac, pa pustite da se aktivira. Kvasac dodajte brašnu, pa razbijte jedno jaje i zamesite testo. Podelite ga na pet loptica, pa pokrijte krpom i ostavite tako desetak minuts. Oklagijom rastanjite prvu lopiticu pa narendajte margarin. Onda rastanjite drugu pa je stavite preko prve i narendajte margarin. Ponavljajte postupak sve do poslednje, na koju nemojte da rendate margarin. Ostavite testo da odmara 10 ak minuta, pa ga tanko istanjite oklagijom. Secite na trouglove pa na svaki nanesite po malo pekmeza. Uvijte kiflice pa ih poređajte u pleh obložn pek papirom. Pokrijte ih krpom i ostavite da stoje 45 minuta. Potom premažite svaku kiflicu umućenim jajetom. Pecite kiflice oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BRZE KIFLICE SA ČOKOLADOM Mirisne, mekane, vazdušaste i slatke!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)