KIFLICE SA ČOKOLADOM MIRIŠU NA DETINJSTVO Mekane i vazdušaste, razgrabiće se odmah
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 dl mleka
- 1 kašika šećera
- 1 kockica svežeg kvasca
- 200 g masti
- 3 žumanca
- 2 kašike šećera
- 350 g brašna
- 200 g mlečne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u malo mlakog mleka, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. U posudu stavite nadošli kvasac pa dodajte žumanca, mast i šećer. Dodajte brašno i zamesite testo koje se ne lepi za ruke. Onda ga umotajte u foliju i ostavite 2 sata u frižideru. Zatim izvadite testo pa ga podelite na 3 lopte i svaku razvucite u krug debljine 0,5 cm. Isecite svaki krug na 6-8 trouglova, pa na svaki stavite po kockicu čokolade i umotajte kiflicu. Poređajte kiflice u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni sve dok ne porumeni. Valjajte kiflice u prah šećer.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE SA MERAMA NA ŠOLJE Nema ko ih ne voli
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
KIFLICE SA SLANINOM Pola pleha nestane dok pristavite kafu
Najbolje služite uz šolju jogurta.
KIFLICE SA DŽEMOM Mekane, mirisne, sočne i neodoljive, baš kao one iz bakine kuhinje!
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KIFLICE SA MLEVENIM MESOM Mekane kao pamuk i sočne, i dupla mera će biti malo!
Najbolje služite uz jogurt.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)