TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje

Ivana Pavlović

11:06

Slatki kutak 0

Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 žumanca
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g mascarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake
  • 2 veća pakovanja piškota 
  • 2,5 dcl kuvane jake crne kafe
  • malo ruma

Priprema

U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom u prahu. Potom zakuvajte 15 do 20 minuta, dok se ne zgusne. Kad se prohladi dodajte maskarpone sir i malo opet umutite. Zasebno, u posudi umutite slatku pavlaku pa dodajte prethodnoj smesi i ponovo umutite. U skuvanu, proceđenu kafu dodajte malo ruma, pa u to umačite piškote.  Preko nanesite pripremljeni krem pa opet piškote pa krem. Pospite tiramisu kakao prahom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading