NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 2 jajeta
- 1 kvasac
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Za punjenje:
- džem od kajsije
Za premazivanje:
- 1 jaje
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite sa malo šećera u vodi pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. U sredini napravite udubljenje pa dodajte otopljeni maslac, jaja i mleko sa kvascem. Zatim mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove (oko 50-60 g svaki). Onda svaki komad testa razvaljajte, stavite malo džema u sredinu, preklopite i oblikujte u kuglicu.
Kuglice ređajte u pleh obložen pek papirom.Pokrijte ih i ostavite tako pola sata da narastu. Nakon toga ih premažite umućenim jajetom. Pecite buhtle oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene buhtle pospite šećerom u prahu.Prijatno!
Možda vas zanima:
BUHTLE SA DŽEMOM ZA PRAVO UŽIVANJE Baš kao one bakine, sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
VAZDUŠASTE I SLATKE Bakine buhtle sa džemom su najmekše i najlepše
Buhtle sa džemom su odličan slatki doručak, a deca ih mogu poneti i u školu za užinu.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)