NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

10:30

Slatki kutak 0

Savršene za doručak ili užinu.

buhtle sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 jajeta
  • 1 kvasac 
  • prstohvat soli
  • vanilin šećer 

Za punjenje:

  • džem od kajsije

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • prah šećer za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite sa malo šećera u vodi pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. U sredini napravite udubljenje pa dodajte otopljeni maslac, jaja i mleko sa kvascem. Zatim mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove (oko 50-60 g svaki). Onda svaki komad testa razvaljajte, stavite malo džema u sredinu, preklopite i oblikujte u kuglicu.
Kuglice ređajte u pleh obložen pek papirom.Pokrijte ih i ostavite tako pola sata da narastu. Nakon toga ih premažite umućenim jajetom. Pecite buhtle oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene buhtle pospite šećerom u prahu.Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading