NEODOLJIVE BUHTLE SA DŽEMOM Vazdušaste i mekane kao duša, i dupla mera će biti malo
Savršene za doručak ili užinu.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g maslaca
- 2 jajeta
- 1 kvasac
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Za punjenje:
- džem od kajsije
Za premazivanje:
- 1 jaje
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite sa malo šećera u vodi pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. U sredini napravite udubljenje pa dodajte otopljeni maslac, jaja i mleko sa kvascem. Zatim mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena na toplom da naraste. Nadošlo testo premesite i podelite na manje delove (oko 50-60 g svaki). Onda svaki komad testa razvaljajte, stavite malo džema u sredinu, preklopite i oblikujte u kuglicu.
Kuglice ređajte u pleh obložen pek papirom.Pokrijte ih i ostavite tako pola sata da narastu. Nakon toga ih premažite umućenim jajetom. Pecite buhtle oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prohlađene buhtle pospite šećerom u prahu.Prijatno!
Možda vas zanima:
BUHTLE SA DŽEMOM ZA PRAVO UŽIVANJE Baš kao one bakine, sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BUHTLE S DŽEMOM Bude nostalgiju na bakinu kuhinju, a nikad mekše i slađe
Sočne i slatke, za pravo uživanje.
VAZDUŠASTE I SLATKE Bakine buhtle sa džemom su najmekše i najlepše
Buhtle sa džemom su odličan slatki doručak, a deca ih mogu poneti i u školu za užinu.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)