BUHTLE SA MAKOM Savršeno se slažu sa šoljom kafe, a bolje od onih iz pekare

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Sa sočnim nadevom od maka, ukućani će stajati u redu za još.

buhtle sa makom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 450 g brašna tip 400
  • 200 ml mleka
  • 20 g svežeg kvasca
  • 1 jaje
  • 5 kašika ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike šećera
  • 1/2 kašičice soli

Za fil:

  • 150 ml mleka
  • 100 g maka
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika putera

Priprema:
Testo: U činiju stavite kvasac, jaje, oba šećera i ulje. Mešajte da se kvasac istopi, dodajte mlako mleko, a zatim brašno i so. Umesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite pola sata na toplom mestu da naraste. Fil: Prokuvajte mleko i šećer, dodajte mak i puter i kuvajte desetak minuta uz mešanje. Nadošlo testo podelite na 16 delova. Svaki rastanjite na pobrašnjenoj podlozi, stavite malo fila od maka i zatvorite. Rukama stisnite malo i napravite duguljasti oblik. Buhtle ređajte u pleh obložen papirom za pečenje i ostavite 15 minuta da narastu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Posle 15 minuta na svaku stavite komadić putera i pecite dok ne dobiju smeđu boju. Gotove buhtle po želji pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

@moja.trpeza LAKO OČISTITE ŠPORET! Trebaju vam samo 2 namirnice, a nije soda bikarbona #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading