BRZA KREMPITA Savršen spoj hrskavih kora i svilenkastog krema u poslastici koja se ne odbija
Savršena za sve prilike.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa od 500 g
- 10 kašika šećera
- litar mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 5 belanaca
- 200 g krem-šlaga od vanile
- 300 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razvucite lisnato testo na dimenzije pleha.Ispecite testo pa ga presecite po dužini. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Pomešajte 150 ml mleka sa 4 pudinga od vanile. Ostatak stavite da provri sa 10 kašika šećera, pa zakuvajte puding. Zatim skinite sa ringle, pa dodajte umućena belanca i nežno ih sjedinite sa skuvanim pudingom. Sipajte vruč krem preko kore pa ostavite da se prohladi i stegne. Šlag krem umutite sa kiselom vodom. Šlag nanesite preko fila pa pokrijte drugim delom lisnatog testa. Secite krempitu na kocke i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
TIRAMISU TORTA JOŠ BOLJA OD KOLAČA Kremasta i brza, polizaćete i tanjir
Savršena za prave kafoljupce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)