BRZA KREMPITA Savršen spoj hrskavih kora i svilenkastog krema u poslastici koja se ne odbija

Ivana Pavlović

15:30

Slatki kutak 0

Savršena za sve prilike.

francuska krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje lisnatog testa od 500 g
  • 10 kašika šećera
  • litar mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 5 belanaca
  • 200 g krem-šlaga od vanile
  • 300 ml kisele vode

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razvucite lisnato testo na dimenzije pleha.Ispecite testo pa ga presecite po dužini. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst šne. Pomešajte 150 ml mleka sa 4 pudinga od vanile. Ostatak stavite da provri sa 10 kašika šećera, pa zakuvajte puding. Zatim skinite sa ringle, pa dodajte umućena belanca i nežno ih sjedinite sa skuvanim pudingom. Sipajte vruč krem preko kore pa ostavite da se prohladi i stegne. Šlag krem umutite sa kiselom vodom. Šlag nanesite preko fila pa pokrijte drugim delom lisnatog testa. Secite krempitu na kocke i služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading