DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Ukusa koji priča priče.

krempita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 2 kašike ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo

Za kremu:

  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 5 kašika brašna
  • 3 žumanca

Za šam

  • 3 belanca
  • 2 kašike šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite penasto belanca, pa dodajte šećere. Sipajte ulje i kašikom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i presecite koru na pola da dobijete dve. U šerpu sipajte 400 ml mleka, a žumanca umutite sa šećerima. Smesi sa umućenim žumancima dodajte ostatak mleka i brašno. Nakon što mleko krene da ključa, skinite ga sa šporeta i dodajte smesu sa žumancima.Onda vratite na šporet i mutite dok se fil ne zgusne, pa skinite sa šporeta da se prohladi. Umutite belanca sa šećerom. Preko kore premažite kremu pa dodajte šam.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading