DOMAĆA KREMPITA Lagana, sočna i mekana kao duša, baš kao ona iz bakine kuhinje!
Ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 2 kašike ulja
- 3 kašike brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
Za kremu:
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 5 kašika brašna
- 3 žumanca
Za šam
- 3 belanca
- 2 kašike šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite penasto belanca, pa dodajte šećere. Sipajte ulje i kašikom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i presecite koru na pola da dobijete dve. U šerpu sipajte 400 ml mleka, a žumanca umutite sa šećerima. Smesi sa umućenim žumancima dodajte ostatak mleka i brašno. Nakon što mleko krene da ključa, skinite ga sa šporeta i dodajte smesu sa žumancima.Onda vratite na šporet i mutite dok se fil ne zgusne, pa skinite sa šporeta da se prohladi. Umutite belanca sa šećerom. Preko kore premažite kremu pa dodajte šam.
Možda vas zanima:
DOMAĆA KREMPITA Budi uspomene na dane detinjstva i bakinu kuhinju, a topi se u ustima
Starinski slatkiš idealan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu i slavsku trpezu.
LAŽNA KREMPITA BUDI SVA ČULA Nema pečenja ni kuvanja fila, a gotova za 15 minuta
Sočna i mekana, nema ko će joj odoleti.
KREMPITA ZA 10 MINUTA Nema paljenja rerne, jaja i kora, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Kremasta i lagana, nestaće sa stola odmah.
BLEDSKU KREMPITU JE TITO OBOŽAVAO Kremasta i lagana, a topi se u ustima
Savršena poslastica oduševiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)