LENJA TORTA Kremasta torta za koju ne trebate da palite rernu, a osvaja ukusom

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Gotova za 20 minuta, a nema ko vam neće tražiti recept.

lenja žena
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g šlag krema u prahu
  • 600 ml hladne kisele vode (ili obične)
  • 200 g kisele pavlake
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 g svežeg ili zamrznutog voća (jagode, maline, borovnice)
  • 200 g lešnik krema
  • dodatno 200 g šlaga i 150 ml vode za završnu dekoraciju

Priprema:

Šlag krem umutite sa hladnom vodom dok ne postane kremast.Onda dodajte kiselu pavlaku i kratko umutite. Fil podelite na 3 jednaka dela.Prvom delu dodajte mleveni keks, pa smesu rasporedite po dnu kalupa.Drugom delu dodajte voće, lagano izmešajte pa rasporedite preko keksa. U treći deo dodajte krem. Nanesite preko voćnog sloja pa dekorišite svežim voćem.Ostavite tortu bar dva sata u frižideru.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading