BRZA POSNA TORTA Ne treba da palite rernu, a savršena za sve svečanosti

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Kremasta i osvežavajuća, pravićete stalno.

banofi pita
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaa
  • 200 ml soka od narandže
  • 3 kašike šećera
  • 100 ml vode

Za fil:

  • 1 l biljnog mleka
  • 10 kašika šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 100 g posne crne čokolade
  • 2 banane

Za dekoraciju

  • Posni šlag
  • Rendana posna čokolada

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, orahe i kakao. Zagrejte vodu,šećer i sok od narandže, pa prelijte preko suvih sastojaka. Dobro sjedinite i izčijte u kalup. Odvojite 200 ml biljnog mleka, a ostatak zakuvajte sa šećerom. Razmutite puding sa mlekom pa ga dodajte u ključalo mleko.Nakon što se zgusne, skinite s vatre i dodajte polomljenu čokoladu dok se ne otopi. Nanesite polovinu fila preko ohlađene kore. Preko nanesite kolutove banane pa premažite ostatkom fila. Dekorišite tortu posnim šlagom i rendanom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading