BRZA POSNA TORTA Ne treba da palite rernu, a savršena za sve svečanosti
Kremasta i osvežavajuća, pravićete stalno.
Potrebno je:
Za koru:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 100 g mlevenih oraha
- 3 kašike kakaa
- 200 ml soka od narandže
- 3 kašike šećera
- 100 ml vode
Za fil:
- 1 l biljnog mleka
- 10 kašika šećera
- 4 pudinga od vanile
- 100 g posne crne čokolade
- 2 banane
Za dekoraciju
- Posni šlag
- Rendana posna čokolada
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, orahe i kakao. Zagrejte vodu,šećer i sok od narandže, pa prelijte preko suvih sastojaka. Dobro sjedinite i izčijte u kalup. Odvojite 200 ml biljnog mleka, a ostatak zakuvajte sa šećerom. Razmutite puding sa mlekom pa ga dodajte u ključalo mleko.Nakon što se zgusne, skinite s vatre i dodajte polomljenu čokoladu dok se ne otopi. Nanesite polovinu fila preko ohlađene kore. Preko nanesite kolutove banane pa premažite ostatkom fila. Dekorišite tortu posnim šlagom i rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM Ako volite Švarcvald, ovu poslasticu ćete obožavati
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)