MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli

Ivana Pavlović

09:45

Slatki kutak 0

Super idu uz šolju kafe.

mafini sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 130 g smeđeg šećera
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 3 kašike mleka
  • 2 krupnije breskve isečene na kockice

Priprema:

Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite mafine u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom da li su pečeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading