MAFINI SA BRESKVAMA ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mirisni i sočni, bolje niste jeli
Super idu uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 110 g omekšalog maslaca
- 130 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
- 100 ml jogurta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice morske soli
- 3 kašike mleka
- 2 krupnije breskve isečene na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite mafine u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom da li su pečeni.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI MAFINI SA KAFOM Savršeni za iznenadne goste, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
ESTERHAZI MAFINI Podjednako ukusni kao čuvena torta, a priprema je mnogo brža i lakša
Savršeni za sve svečane prilike.
MOKA MAFINI Savršeni za iznenadne goste, sve se samo pomeša i peče
Mekani i sočni, u savršenom spoju sa omiljenim napitkom.
NEODOLJIVI MAFINI SA BELOM ČOKOLADOM Gotovi dok pristavite kafu, a i dupla mera će biti malo
Savršeni za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)