POSNI UŠTIPCI SA KREMOM Deca će ih obožavati, a i dupla mera će biti malo
Nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je:
Za uštipke:
- 250 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
- ulje za prženje
Za posni čokoladni krem:
- 100 g posne crne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašika skroba
- 1 kašičica vanilinog šećera
Priprema:
Crnu čokoladu otopite sa mlekom na pari, uz povremeno mešanje. Zasebno pomešajte šećere u prahu i skrob, pa dodajte otopljenoj čokoladu. Kuvajte sve dok se krem ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim skinite sa vatre i pustite da se skroz ohladi. Zasebno pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i so. Sipajte mlaku vodu i biljno ulje, pa mesite testo dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte vlažnom krpom i pustite testo da se diže na toplom mestu oko 1 sat. Nadošlo testo premesite i podelite na manje komade. Oblikujte svaki komad u manji disk pa namažite kašičicom ohlađenog krema u sredini. Spojite ivice testa da dobijete kuglicu. Pržite uštipke u vrelom ulju na srednjoj temperaturi, uz povremeno okretanje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)