UŠTIPCI SA SIROM Mekani, sočni i vazdušasti, biće super za doručak
Služite uz jogurt.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 g brašna
- 150 g sira
Priprema
U jednoj posudi žicom umutite jaja. Dodajte mleko i ulje pa ponovo žicom sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte u mešavinu sa jajima. Sve dobro umutite, da nema grudvica. Zatim dodajte izmrvljeni sir i kašikom sjedinite. Sipajte manje količine smese i spuštajte u šerpicu sa zagrejanim uljem. Pržite uštipke na srednjoj temperaturi, sa obe strane. Onda stavljajte uštipke na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI SA SIROM BUDE NOSTALGIJI Bake u Jugoslaviji su ih pravile baš ovako
Mekani i sočni, i dupla mera će biti malo.
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
UŠTIPCI OD BELOG MESA SE SMAŽU U TRENU Slasni zalogaji koji pomeraju granice dobrog ukusa
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
UŠTIPCI SA KOBASICAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak, a nema ko ih ne voli
Služite tople, uz prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)