KIFLICE SA ORASIMA I RATLUKOM Vazdušaste i mekane, i dupla mera će biti ništa
Zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
- 250 g putera (omekšalog)
- 4 kašike jogurta
- 2 jajeta
- 7 kašika šećera u prahu
- 4 kašike gustina
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g brašna
- 100 g mlevenih oraha (za testo)
- oko 200 g ratluka, isečenog na kockice
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite omekšali puter, jaja, jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer. Onda dodajte gustin, prašak za pecivo i mlevene orahe, pa polako umešajte brašno. Zamesite mekano, glatko testo pa ga podelite testo na 4 dela. Razvucite svaki deo na krug pa isecite na trouglove (kao za kiflice). Stavite komadić ratluka na širi deo svakog trougla, pa urolajte u kiflicu. Poređajte ih u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju kiflice valjajte u šećer u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
BRZE POSNE LEPINJE GREJU DUŠU I TELO A nema čekanja da testo naraste
Samo dodajte prilog po želji.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)