DŽEM OD KAJSIJA SUPER IDE UZ KROFNE Miriše cela kuća dok se pravi

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Bilo da samostalno mažete na hleb ili dodate omiljenom desertu, nećete da pogrešite.

džem od kajsija
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kg zrelih kajsija
  • 600 g šećera

Priprema:

Operite dobro kajsije, pa ih očistite od koštica i stavite u veću šerpu. Preko sipajte šećer i dobro promešajte. Sačekajte da džem provri na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Nakon što provri, smanjite jačinu vatre i pustite da se kuva još nekih 45 minuta. Onda skinite sa vatre i sipajte džem u čiste i sterilisane tegle. Stavite tegle u zagrejanu, isključenu rernu koju ste isključili i ostavite ih tu dok se skroz ne ohlade.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading