DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
Potrebno je:
- 5 kg šljiva
- 1 kg šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kuvajte šljive na jakoj, pa na srednjoj temperaturi bez vode i šećera. Vodite računa da ne zagore. Nakon što se džem malo zgusne dodajte šećer i kuvajte uz mešanje. Pred kraj kuvanja umešajte i čokoladu, pa mešajte sve dok se ne otopi.
Možda vas zanima:
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD BRESKVI I VANILE Prste ćete polizati koliko je neodoljiv, kao osmišljen za proleće
Džem od breskvi i vanile recept.
DŽEM OD ŠLJIVA S ČOKOLADOM Klasik bez premca po receptu bez mane, za prave sladokusce
Dodajte kao prilog omiljenom desertu ili mažite na hleb, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)