LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i lagan, prste da poližete.
Potrebno je:
- 2 limuna
- 4 kašike belog ruma
- 100 g šećera u prahu
- 250 g biskvita
- 250 g maskarponea
- 5 kašika kreme od limuna (kurd)
- 2 veća jajeta
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek-papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pokriti folijom i ostaviti tiramisu u frižideru najmanje četiri sata.
Možda vas zanima:
TIRAMISU SA BRESKVAMA OSVEŽAVA U TRENU Sočan i lagan, savršen za vrele dane
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.
LAŽNI TIRAMISU Nema piškota i maskarpone sira, a gotov za 20 minuta
Kremast i lagan, prste da poližete.
TIRAMISU SA PISTAĆIMA Italijanski klasik na moderan način, gotov očas posla, a topi se u ustima
Kremast i lagan, savršen za vrele letnje dane.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za neodoljivu italijansku poslasticu
U prevodu „tiramisu“ znači „oraspoloži me“, a naziv je dobio zbog kafe i kakaoa koji sadrže kofein. Originalan kolač je okruglog oblika, ali se odomaćio i četvrtasti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)