LIMUN TIRAMISU BUDI SVA ČULA Savršeno rashlađuje, a gotov dok pristavite kafu

Ivana Pavlović

09:21

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, prste da poližete.

limun tiramisu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 limuna
  • 4 kašike belog ruma
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g biskvita
  • 250 g maskarponea
  • 5 kašika kreme od limuna (kurd)
  • 2 veća jajeta
  • 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek-papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pokriti folijom i ostaviti tiramisu u frižideru najmanje četiri sata.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading