PUSLICA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Pola pleha nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Gosti će biti oduševljeni ukusom.

puslica torta
Printscreen

Potrebno je:
Za kore (3 kore):

  • 9 belanaca
  • 450 g šećera
  • 3 kašike sirćeta (ili limunovog soka)
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 9 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 150 g mlevenih oraha
  • 1 vanilin šećer
  • po želji malo ruma ili narendane korice limuna

Dekoracija:

  • seckani ili polutke oraha
  • kakao u prahu ili rendana čokolada

Priprema:
Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli. Onda polako dodajte šećer i umutite u čvrst šne. Dodajte sirće. Smesu podelite na 3 dela. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Sušite oko sat i po, u rerni zagrejanoj na 120 stepeni. Treba da dobijete 3 kore. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari dok se ne zgusnu. Zatim ohladite. Maslac umutite pa ga dodajte u prohlađeni krem. Umešajte mlevene orahe i vanilu.Ređajte tortu sledećim redosledom:Kora – fil – kora – fil – kora – fil odozgo. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading