TIRAMISU EKLERI ZA PRAVE KAFOLJUPCE Vazdušasto testo i kremasti fil miluju nepca

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Ako volite čuveni italijanski specijalitet, ove eklere ćete obožavati.

tiramisu ekleri
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 160 ml mleka
  • 160 ml vode
  • 10 g šećera
  • 4 g soli
  • 140 g putera
  • 200 g brašna
  • 7 jaja

Za fil sa kafom:

  • 1 kašičica instant kafe
  • 200 ml ključale vode
  • 200 g piškota

Za tiramisu krem:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 50 g prah šećera
  • 250 g maskarpone sira
  • ekstrakt vanile

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte mleko, vodu, puter, so i šećer u šerpi. Kad provri dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne ujednači. Onda skinite sa vatre i pustite da se  prohladi 10 minuta. Postepeno dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Testo prebacite u špric sa zvezdastim nastavkom i istiskujte eklere dužine oko 10 cm na pek papir. Pecite eklere oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Instant kafu rastvorite u ključaloj vodi pa pustite da se ohladi. Kratko umačite piškote u kafu. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. U trećoj posudi pomešajte maskarpone sir sa vanilom, pa sjedinite sa umućenom pavlakom. Zatim rasecite uzdužno ohlađene ekler kore. Bogat sloj krema nanesite na dno, pa preko stavite piškotu natopljnenu kafom.Preklopite drugom polovinom kore. Na kraju pospite eklere kakaom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading