TIRAMISU EKLERI ZA PRAVE KAFOLJUPCE Vazdušasto testo i kremasti fil miluju nepca
Ako volite čuveni italijanski specijalitet, ove eklere ćete obožavati.
Potrebno je:
Za testo:
- 160 ml mleka
- 160 ml vode
- 10 g šećera
- 4 g soli
- 140 g putera
- 200 g brašna
- 7 jaja
Za fil sa kafom:
- 1 kašičica instant kafe
- 200 ml ključale vode
- 200 g piškota
Za tiramisu krem:
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g prah šećera
- 250 g maskarpone sira
- ekstrakt vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte mleko, vodu, puter, so i šećer u šerpi. Kad provri dodajte brašno i mešajte dok se smesa ne ujednači. Onda skinite sa vatre i pustite da se prohladi 10 minuta. Postepeno dodajte jaja, uz neprestano mešanje. Testo prebacite u špric sa zvezdastim nastavkom i istiskujte eklere dužine oko 10 cm na pek papir. Pecite eklere oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Instant kafu rastvorite u ključaloj vodi pa pustite da se ohladi. Kratko umačite piškote u kafu. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu. U trećoj posudi pomešajte maskarpone sir sa vanilom, pa sjedinite sa umućenom pavlakom. Zatim rasecite uzdužno ohlađene ekler kore. Bogat sloj krema nanesite na dno, pa preko stavite piškotu natopljnenu kafom.Preklopite drugom polovinom kore. Na kraju pospite eklere kakaom.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA TIRAMISU Svakim zalogajem donosi duh Italije
Kremast i savršen, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
EKLERI SA KAFOM Savršen spoj vazdušastog testa i bogatog kremastog fila
Neodoljivi spoj deserta i omiljenog napitka, za prave kafoljupce.
TIRAMISU SA BRESKVAMA SOČNIJI OD KLASIČNOG Nema ko će mu odoleti
Mirisan i sočan, prste da poližete.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)