EKLERI PUNJENI BOGATIM FILOM Desert koji pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike
Mirisni i sočni, svi će vam tražiti recept.

Potrebno je:
- 2,5 dcl vode
- 150 g brašna
- 50 g maslaca
- 4 jaja
- malo soli
- 2 kesice šlag krema
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Maslac sa malo soli stavite u 2,5 dl vode. Kad proključa dodajte brašno, uz stalno mešanje.Onda skiniti sa vatre, malo ohladite i mutite dodajući jedno po jedno jaje. Poslastičarskom kesom istiskujte eklere dužine 10 cm na pleh obložen pek papirom. Pecite eklere oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno umutite 2 šlag krema. Prohlađene eklere presecite pa filujte šlag kremom. Na kraju ih prelijte glazurom od čokolade.
Možda vas zanima:

KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.

SLATKI EKLERI SA KAFOM Desert za pamćenje, u savršenom, aromatičnom spoju
Fenomenalni i slatki, a odlično idu uz čaj ili kafu.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)