EKLERI PUNJENI BOGATIM FILOM Desert koji pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Mirisni i sočni, svi će vam tražiti recept.

ekleri
Printscreen

Potrebno je:

  • 2,5 dcl vode
  • 150 g brašna
  • 50 g maslaca
  • 4 jaja 
  • malo soli
  • 2 kesice šlag krema
  • 100 g čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Maslac sa malo soli stavite u 2,5 dl vode. Kad proključa dodajte brašno, uz stalno mešanje.Onda skiniti sa vatre, malo ohladite i mutite dodajući jedno po jedno jaje. Poslastičarskom kesom istiskujte eklere dužine 10 cm na pleh obložen pek papirom. Pecite eklere oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno umutite 2 šlag krema. Prohlađene eklere presecite pa filujte šlag kremom. Na kraju ih prelijte glazurom od čokolade.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading