EKLERI PUNJENI BOGATIM FILOM Desert koji pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike
Mirisni i sočni, svi će vam tražiti recept.
Potrebno je:
- 2,5 dcl vode
- 150 g brašna
- 50 g maslaca
- 4 jaja
- malo soli
- 2 kesice šlag krema
- 100 g čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Maslac sa malo soli stavite u 2,5 dl vode. Kad proključa dodajte brašno, uz stalno mešanje.Onda skiniti sa vatre, malo ohladite i mutite dodajući jedno po jedno jaje. Poslastičarskom kesom istiskujte eklere dužine 10 cm na pleh obložen pek papirom. Pecite eklere oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno umutite 2 šlag krema. Prohlađene eklere presecite pa filujte šlag kremom. Na kraju ih prelijte glazurom od čokolade.
Možda vas zanima:
KREMASTI EKLERI Super idu uz kafu, a tope se u ustima, najbolje odmah stavite duplu meru
Savršeni za sve svečane prilike, gosti će biti oduševljeni.
NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
SLATKI EKLERI SA KAFOM Desert za pamćenje, u savršenom, aromatičnom spoju
Fenomenalni i slatki, a odlično idu uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)