POSNI MAFINI OD JABUKA I ORAHA Savršeno hrskavi i sočni u isto vreme, smažu se u trenu

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Sočni i mirisni, pravićete stalno.

posni mafini od oraha i jabuka
Printscreen

Potrebno je:

  • 150 g brašna
  • 200 g margarina
  • 150 g seckanih oraha
  • 100 g šećera

Za fil:

  • 450 g zelenih jabuka
  • 150 g smeđeg šećera
  • 1 kesica cimeta

Za preliv:

  • 200 g šećera
  • 100 ml vode
  • 100 ml biljne pavlake
  • 1 čašica viskija

Priprema:

Rernu zagrejte na 210 stepeni. Neoljuštene jabuke očistite od koštica pa isecite na kockice. U jednoj posudi sjedinite brašno, margarin, seckane orahe i šećer pa zamesite rastresito testo. Smesu sipajte u kalupe za mafine obložene pek papirom. Izmešajte seckane jabuke sa smeđim šećerom i cimetom pa napunite kalupe. . Odozgo pokrijte kupasto oblikovanim ostatkom testa. Pecite 15 minuta na 210 stepeni. U šerpici zakuvajte šećer, vodu i biljnu pavlaku, viski. Time prelijte pečene mafine. Na kraju mafine pospite orasima.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading