CIMET ROLNICE NA VODI Mekane, vazdušaste i sočne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Zamirisaće cela kuća.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml tople vode
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- 50 ml ulja
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike cimeta
- 50 ml ulja
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 3 kašike biljnog mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj velikoj posudi pomešajte toplu vodu, šećer i suvi kvasac. Pustite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira. Onda dodajte ulje, so i postepeno dodajte brašno, mešajući dok ne dobijete mekano testo. Prebacite ga na blago pobrašnjenu površinu i mesite oko 5-7 minuta dok ne postane glatko i elastično. Potom vratite testo u posudu pa ga pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena na toplom mestu da naraste. Zasebno pomešajte smeđi šećer i cimet. Nadošlo testo razvucite u oblik pravougaonika debljine oko 1 cm. Uljem premažite testo pa ravnomerno pospite smesu šećera i cimeta. Urolajte testo u čvrstu rolnu pa isecite na jednake komade debljine oko 2-3 cm. U pleh obložen pek papirom poređajte rolnice, uz ostavljanje malo prostora između njih. Pokrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite da rolnice narastu još pola sata. Pecite rolnice 20-25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno pomešajte šećer sa biljnim mlekom da dobijete glatku smesu. Gotovom glazurom prelijte cimet rolnice.
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE NA VODI Ni malo ne zaostaju za originalom, a savršene za dane strogog posta
Nema pečenja, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)